Ектор Хименес-Браво

Всесвітньо відомий шеф-кухар, телеведучий, бізнесмен і ресторатор


Дата народження: 14 січня 1972

Місце народження: Букараманга, Колумбія

Знак зодіаку: Козеріг

Досягнення: «Ambassador Culinary Award» (2005, 2006, 2007), «Star of the City — 2006», «Best Hotel Chef» (2008), «Gold Medal» WACS (2009, 2010), «Award of Culinary Excellence» (2007, 2009, 2010), «World Master Chef» (2011)

 

Біографія Ектора Хіменес-Браво

Улюблений шеф-кухар української публіки починав свою кар'єру в Колумбії. Ще з дитинства в Ектора проявлявся рідкісний талант до кулінарії, йому подобався не тільки процес приготування їжі, але і її естетичного оформлення. За видатні якості відразу після навчання в Кулінарній академії Боготи Хіменес-Браво покликали на роботу в п'ятизіркові готелі «Metrotel Royal Park», «Relais Chateaux», «Hoteles Royal». Він був наймолодшим у колективі кухарів, і спочатку до хлопця ставилися скептично. Але коли колеги по цеху оцінили його внесок у загальну справу, то прийняли його.

Протягом усієї своєї біографії Ектор Хіменес-Браво працював у найрозкішніших готелях і відкривав заклади класу люкс. Він організовував роботу кухні та впроваджував нові кулінарні технології в:


  • готелі Hilton Boston Back Bay (США),
  • готельному комплексі Brookstreet Hotel and Resort (Канада),
  • ресторані Foundation (Канада),
  • готелі Radisson SAS Royal Hotel (Росія),
  • W Retreat & SPA (Мальдіви),
  • Sheraton Full Moon Resort (Мальдіви),
  • InterContinental Kiev (Україна) і в багатьох інших закладах.


Очолювані Ектором Хіменес-Браво кухні не раз входили до світових рейтингів кращих закладів і завойовували престижні нагороди.


Авторська концепція Ектора Хіменес-Браво «Nuevo Latino»

«Nuevo Latino» - автентичний кулінарний стиль знаменитого шеф-кухаря. Це гармонійне поєднання інгредієнтів і технік латиноамериканської, французької та азіатської кухні. Багато готелів і ресторани запрошують Ектора для того, щоб він поділився й запровадив цю технологію в їхнє виробництво.


Кар'єра на телебаченні та Мастер Шеф

У 2011 році Ектор Хіменес-Браво вперше стає суддею проекту «Мастер Шеф Україна». За 8 років він залишається єдиною незмінною фігурою в трійці журі. Крім того, був телеведучим двох сезонів шоу «Кулінарна династія» й експертом тележурналу «Все буде добре».

Цією весною 2019 року знову виступить суддею в новому відгалуженні проекту «Мастер Шеф. Професіонали », у якому вперше в історії будуть змагатися не кулінари-аматори, а кухарі зі стажем. Дивитися «Мастер Шеф. Професіонали» можна буде на Телепорталі. Шукай нові випуски відразу після ефіру на СТБ.

Ектор Хименес-Браво НА teleportal