Єлизавета Глинська

Кондитер, засновник «Кондитерської школи «GL», автор майстер-класів і кулінарних книг


Дата народження: 29 вересня 1983

Місце народження: м. Запоріжжя, Україна

Знак зодіаку: Терези

Сімейний стан: незаміжня

Досягнення: переможець 2 сезону кулінарного проекту СТБ «Мастер Шеф» (2012), лауреат Чемпіонату світу з кондитерського мистецтва Mondial des arts sucres (2016, Париж)


Біографія Єлизавети Глинської

Єлизавета Глинська – прекрасний приклад людини, яка змогла круто змінити своє життя та почати його, дійсно, із чистого листа. Її шлях до успіху неймовірний – він почався з музики та візажу. Далеко від кулінарії, правда?

Ліза отримала освіту в Кримському педагогічному університеті на музичному відділенні. Після чого три роки пропрацювала педагогом у музичній школі. У 2007 дівчина переїхала до столиці та змінила професію на адміністратора ресторану. Але і на цьому пошуки себе не закінчилися. Незабаром Глинська пішла на навчання в школу гриму та макіяжу Алли Чури й успішно отримала освіту художника-гримера. Їй навіть вдалося стати арт-директором у компанії «Shiseido». Могло здатися, що і тут непогано пустити коріння та будувати кар'єру... Але таємне пристрасне захоплення кулінарією не давало Лізі спокою! Дівчина вирішила ризикнути й зайнятися улюбленою справою на проекті Мастер Шеф 2.


Як виграти в «Мастер Шеф»: секрет Єлизавети Глинської

Важко повірити, але Ліза пробивалася на кастинг майже з боєм! Довгий час у відомого кондитера не виходило відправити заявку на участь електронно. Їй довелося кілька разів зв'язуватися з телеканалом СТБ і просити дозволу приїхати та заповнити анкету особисто. Журналісти пішли на поступки теж не з першого разу.

У своїх інтерв'ю кондитер розповіла, що найскладнішим в шоу «Мастер Шеф» було пристосуватися до обмеженого часу й уникати конфліктів всередині двадцятки. Чужі сварки та інтриги сильно відволікали від навчання.


Де Єлизавета Глинська отримала кулінарну освіту?

Після перемоги в телевізійному шоу «Мастер Шеф-2» Глинська отримала можливість пройти базовий курс кулінарії в паризькій школі «Le Cordon Bleu». Але на цьому цілеспрямована дівчина не зупинилася. Вона пройшла навчання в:


  • «Le Cordon Bleu» кулінарний і кондитерський курс,
  • Кондитерської школі «Bellouet Conseil» (Франція),
  • Кондитерської школі Vipmasters (Росія),
  • Бельгійській Академії шоколаду,
  • Кондитерської школі Джорді Бордас в Іспанії.


Суддівство в шоу «Мастер Шеф. Професіонали»

Цієї весни на телеекранах вийде новий проект «Мастер Шеф. Професіонали», у якому кондитер Ліза Глинська буде оцінювати результати конкурсантів разом з іменитим Ектором Хіменес-Браво і одним із 25 найкращих кухарів України Володимиром Ярославським. Подивитися всі випуски проекту ти зможеш на Телепорталі відразу після закінчення ефіру на СТБ.

Єлизавета Глинська НА teleportal